• oktober 1, 2021
  • NPV Capelle
  • 0

Week tegen de eenzaamheid

Iedereen voelt zich weleens eenzaam. Dat gevoel zie je niet aan de buitenkant en de mate kan per persoon verschillen. Waar de een tegenslag of verdriet na verloop van tijd een plekje kan geven, wordt het voor de ander steeds lastiger om positief te blijven. Deze negatieve gedachten kunnen dan overgaan in gevoelens van eenzaamheid. Dit kan iedereen overkomen. Weet jij van jouw buren, familie, kennissen en hulpvragers of zij voldoende sociaal contact hebben? Maak het bespreekbaar!

Zijn er vragen rondom eenzaamheid? Wijs deze mensen dan op de vernieuwde website www.stopeenzaamheidzelf.nl. Hier is allerlei informatie te vinden over dit thema. Het is ook mogelijk om op deze website het bijbehorende werkboek ‘Stop eenzaamheid zelf’ aan te vragen. Dit werkboek geeft meer inzicht en mogelijkheden om aan de slag te gaan met eenzaamheidsgevoelens. Het werkboek gaat allerlei thema’s langs, bijvoorbeeld over de invloed van eigen gedachten en verwachtingen. Maar weinig mensen zullen je gemakkelijk zelf vertellen dat ze zich eenzaam voelen. Om steun te kunnen geven zal je eerst de hulpvraag moeten ontdekken. Hoe eerder eenzaamheid wordt ontdekt, des te meer we met elkaar kunnen doen voor deze mensen, maak eenzaamheid dus bespreekbaar! Het project ‘Stop eenzaamheid zelf’ is een initiatief van Agathos hulpverlening, NPV en Hip Helpt.

Van donderdag 30 september t/m 7 oktober vindt de Week tegen Eenzaamheid 2021 plaats. Wil je meer lezen over wat jij kunt doen? Je vindt veel tips op de website www.eentegeneenzaamheid.nl.